President Egypte geeft spelers royale WK-beloning

President Egypte geeft spelers royale WK-beloning

9 oktober 2017 – De spelers van Egypte wisten zich zondagavond voor de eerste keer sinds 1990 voor het wereldkampioenschap te plaatsen en worden daarvoor rijkelijk beloond door de president van het Afrikaanse land. Abdul Fattah al-Sisi, zoals de president heet, heeft de spelers namelijk stuk voor stuk een bonus van omgerekend 72.400 euro gegeven.Egypte plaatste zich dankzij een 2-1 overwinning op Congo voor het WK. Liverpool-aanvaller Mohamed Salah maakte beide doelpunten, waaronder een penalty in de blessuretijd. De president was door het dolle heen na de zege en heeft dus besloten om de spelers te belonen. Maandag heeft hij de spelers en de Argentijnse bondscoach Héctor Cúper vertelt dat ze bijna driekwart ton op de rekening tegemoet kunnen zien.

"Misschien hebben we geen prachtig voetbal op de mat gelegd, maar we gaan naar het WK en dat is het belangrijkste", zei Cúper over de prestatie van Egypte. Hij kreeg persoonlijke complimenten van de president. "Ik wil de coach bedanken voor het waarmaken van onze dromen", sprak Al-Sisi, die ook vol lof sprak over goudhaantje Mohamed Salah. "Ik ben trots op alle spelers, maar vooral op Salah. Hij was moedig genoeg om de penalty te nemen." Salah sprak zelf over een droom die uitkwam.

Het is pas de derde keer dat Egypte aanwezig zal zijn op het WK. In de optredens in 1934 en 1990 wisten de Afrikanen geen enkele wedstrijd te winnen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 11 december 2019

  2. dinsdag 10 december 2019