Xavi wil op WK 2022 wel bondscoach van Qatar zijn

9 oktober 2017, 15:15

Xavi speelt momenteel nog bij de Qatarese club Al Sadd, maar het is nog maar de vraag of hij zijn in 2018 aflopende contract zal verlengen. Waarschijnlijk treedt hij in de voetsporen van zijn leeftijdgenoot (37) Andrea Pirlo, die afgelopen weekend aankondigde te gaan stoppen als profvoetballer. In tegenstelling tot Pirlo, die nog niet echt de behoefte voelt om coach te worden, hoopt Xavi zich na zijn actieve spelersloopbaan als trainer te ontpoppen.

Xavi heeft tegen het persbureau AFP gezegd dat de kans 'negentig procent' is dat hij na het huidige seizoen zal afzwaaien als profvoetballer. De Catalaan, die in 2015 de overstap maakte van FC Barcelona naar Al Sadd, wil zich daarna storten op een carrière als coach. Als hem gevraagd wordt of hij misschien wel bondscoach van Qatar wil zijn op het WK 2022 (in Qatar zelf), dan reageert de middenvelder welwillend. "Waarom niet? Ik denk dat het heel mooi om is om de nationale ploeg te coachen."

"We gaan het zien. Ik heb natuurlijk wel eerst ervaring nodig", stipt Xavi aan. "Ik heb nog wel meer nodig, maar ik ken de Qatarese spelers en de omgeving hier wel", aldus de controleur. "Ik ben hier om het voetballand beter te maken. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan de prestatie op het WK 2022. Mijn doel is wel om uiteindelijk de hoofdcoach te worden", stelt Xavi, de speler die de meeste officiële wedstrijden ooit speelde in de historie van Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen