Salah zoekt woorden voor blijdschap: "Ik ben zó trots"

9 oktober 2017, 13:26

Mohamed Salah schoot Egypte gisteren (zondag) naar kwalificatie voor het WK, waardoor de Afrikanen volgend jaar voor het eerst sinds 1990 meedoen aan een mondiale eindronde. "Ik kan niet eens beschrijven hoe ik me voel. Ik ben niet zo'n prater, maar ik ben zo trots", aldus de gevierde man.

Egypte won zondag met 2-1 van Congo. Salah bracht zijn land in de eerste helft op 1-0, waarna Congo vlak voor tijd terugkwam tot 1-1. In de allerlaatste minuut ging de bal op de stip. Vanaf elf meter werkte Salah de bal tegen de touwen. Door die zege is Egypte al zeker van WK-deelname, het resultaat in de laatste wedstrijd van de Afrikaanse kwalificatiegroep tegen Ghana is onbelangrijk geworden. 

"Dit is een droom die uitkomt, als voetballer, Egyptenaar én als fan", reageert Salah. "Ik ben trots dat ik de Egyptenaren blij heb kunnen maken met mijn doelpunten tegen Congo. Toen ik mijn aanloop nam voor de penalty, dacht ik aan niets anders dan scoren en winnen." 

Salah sluit af door nog een schepje bovenop zijn hoop met blijdschap te doen: "Toen het publiek stilviel, had ik het moeilijkste moment van mijn leven. Maar goddank hebben we deze jeugddroom van mij toch waar kunnen maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen