Löw blijft rustig onder recordcampagne van Duitsland

9 oktober 2017, 08:15

Joachim Löw loopt niet mee in de polonaise, nadat Duitsland haar laatste WK-kwalificatiewedstrijd met 5-1 van Azerbeidzjan wist te winnen en daardoor een 'perfecte' reeks neerzette. Die Mannschaft won niet alleen al haar tien groepsduels, maar vestigde ook een doelpuntenrecord. Nog nooit zette een Europees land een doelsaldo van +39 neer. Dat record was eerder +33 (Roemenië, voor WK 1998).

Op de weg naar het WK in Rusland zat dus geen enkel hobbeltje voor Duitsland, dat 43 doelpunten maakte en slechts vier goals tegen kreeg. De zeges op San Marino (8-0 en 7-0) deden een flinke duit in het zakje. "Ik geef een groot compliment aan alle spelers die aan de kwalificatie deelnamen", zegt bondscoach Joachim Löw na afloop. "Tien overwinningen in tien wedstrijden: dat laat zien dat het team de boog altijd gespannen heeft gehouden. Dat is geen vanzelfsprekendheid, dus dat is mooi."

Löw vindt toch dat men Duitsland niet naar aanleiding van de kwalificatiereeks tot favoriet voor de WK-titel moet bombarderen. "Deze kwalificatie moet niet als maatstaf gebruikt worden. Het is een geweldige prestatie, maar de tegenstand op het WK is van een veel groter formaat. De spelers moeten zich goed voorbereiden en zich klaarstomen voor het toernooi, zodat ze in de selectie terechtkomen", stelt Löw, die tijdens de kwalificaties een beroep deed op 37 verschillende spelers.

Mustafi en Süle

Voor Arsenal-verdediger Shkodran Mustafi heeft de wedstrijd tegen Azerbeidzjan overigens gevolgen. Hij werd na 36 minuten gewisseld in Kaiserslautern, wegens een spierblessure. "Dit zorgt er waarschijnlijk wel voor dat hij er een tijdje uit zal liggen", aldus Löw. Ook Niklas Süle van Bayern München moest bij onze oosterburen gewisseld worden wegens een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen