Groep E: Polen plaatst zich voor WK, Denen naar play-offs

Groep E: Polen plaatst zich voor WK, Denen naar play-offs

8 oktober 2017 – Polen mag zich opmaken voor het WK in Rusland. In Warschau ontdeed de ploeg van Adam Nawalka zich van Montenegro (4-2). Denemarken kan zich via de play-offs alsnog plaatsen. Een teleurstellend gelijkspel tegen tien Roemenen (1-1) was voldoende vanwege het resultaat van Montenegro.Een puntje volstond  voor Polen, dat zichzelf na een 2-0 voorsprong in de nesten werkte. Een kwartier had de thuisploeg nodig om via Krzysztof Maczynski en Kamil Grosicki twee keer te scoren. Maar in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd liet Montenegro het duel kantelen.

Stefan Mugosa zorgde met een wereldgoal voor de aansluitingstreffer. Met een omhaal werkte hij de bal in het Poolse doel. De gelijkmaker viel vijf minuten later door Zarko Tomasevic. Even stond WK-deelname op de tocht voor Polen, maar stelde Robert Lewandowski orde op zaken. Filip Stojkovic maakte ook nog een eigen doelpunt.

Denemarken - Roemenië 1-1
Door de vroege voorsprong van Polen hoefde Denemarken nooit te vrezen voor het verliezen van de tweede plaats. Helemaal niet toen Christian Eriksen een strafschop verzilverde en Denemarken op voorsprong schoot. Zo kwam het play-offticket geen moment in gevaar voor de Denen, waar Kasper Dolberg en Lasse Schöne invielen.

Dankzij de ontwikkelingen in Warschau mocht Denemarken zelfs even hopen op directe kwalificatie. Zover kwam het niet, omdat Polen de rug rechtte en de Scandinaviërs hun voorsprong in de slotfase verspeelden. Roemenië, dat het laatste half uur door een rode kaart van Cristian Ganea met tien man speelde, maakte gelijk via Ciprian Deac.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019