Groep F: Schotse WK-droom spat in Ljubljana hard uiteen

8 oktober 2017, 19:59

De WK-droom van Schotland is uiteen gespat. De Britten verspeelden zondag de tweede plaats op bezoek bij Slovenië (2-2). Slowakije eindigt dankzij de 3-0 zege als tweede achter Engeland, maar zit in de wachtkamer. Het is onzeker of de Slowaken bij de beste nummers twee horen. Het al gekwalificeerde Engeland won met 0-1 bij Litouwen.

Schotland moest winnen in Slovenië om zeker te zijn van de tweede plaats. Ook de gastheren hadden in theorie nog een kansje, maar waren afhankelijk van het resultaat van Slowakije tegen Malta. Slovenië slaagde erin om Schotland onder druk te zetten. Onder meer Vitesse-spits Tim Matavz nam het Britse doel onder vuur. Maar het was Schotland dat halverwege de eerste helft kon juichen. Leigh Griffiths schoot vanuit een moeilijke hoek raak en liet duizenden Schotten in Ljubljana juichen.

In de tweede helft ging het gruwelijk mis voor Schotland. Invaller Roma Bezjak ontpopte zich tot ware plaaggeest. Met twee doelpunten dompelde hij Schotland in rouw. De hoop in de Schotse harten kwam een paar minuten voor het eindsignaal terug na de gelijkmaker van Robert Snodgrass. Daarnaast moest Slovenië met tien man verder vanwege een rode kaart van Bostjan Cesar. Maar verder kwam de ploeg van Gordan Strachan uiteindelijk niet.

Slowakije

Adam Nemec, die een verleden heeft bij Willem II, was de gevierde man bij Slowakije. Hij bezorgde Slowakije met twee doelpunten een eenvoudige overwinning op Malta. Op aangeven van Albert Rusnak verzorgde Ondre Duda de derde goal. Bij Litouwen - Engeland, de wedstrijd die nergens meer om ging, maakte Harry Kane vanaf de penaltystip het enige doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen