Jupiler League: Den Bosch morst dure punten bij RKC

8 oktober 2017, 19:31

FC Den Bosch heeft tegen RKC Waalwijk diep in blessuretijd duur puntenverlies geleden. Ingo van Weert maakte de gelijkmaker voor de thuisploeg en dompelde Den Bosch in rouw (1-1). De blauwhemden zijn in de race voor de eerste periodetitel van de Jupiler League.

Het begin van de Brabantse derby was goed voor Den Bosch. Mats Deijl opende met zijn hoofd de score. RKC zette de gasten vervolgens onder druk, maar Den Bosch hield stand. De bezoekers kwamen in de tweede helft goed weg na een reuze kans van Dylan Seys. Hij schoot de bal op de paal van het lege doel.

Den Bosch leek de volle buit te pakken, maar in de extremis viel toch de gelijkmaker. Een hoekschop viel voor de voeten van Van Weert, die de bal in het doel werkte. Tot vreugde van vooral Etienne Vaessen. De doelman van RKC sprong zelfs het publiek in, blijkt uit onderstaande beelden.

Voor Den Bosch zijn de druiven zuur. In de eerste periode, die nog drie wedstrijden duurt, bedraagt de achterstand op koploper Jong Ajax vier punten en drie op nummer twee Fortuna Sittard.