Blessure bij Fellaini, bijzondere avond voor Vertonghen

Blessure bij Fellaini, bijzondere avond voor Vertonghen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 oktober 2017 – Het reeds voor het WK geplaatste België zegevierde zaterdagavond met 3-4 bij Bosnië-Herzegovina. De Rode Duivels voldeden ondanks de al eerder vastgestelde groepswinst aan hun sportieve plicht, maar het was wel een overwinning met wat smetjes. Marouane Fellaini is geblesseerd geraakt, terwijl Yannick Carrasco geschorst is voor het slotduel in de poule.

Fellaini is dit seizoen zeer sterk begonnen bij Manchester United, waar hij het volste vertrouwen van manager José Mourinho krijgt. De middenvelder moet waarschijnlijk wel een pas op de plaats maken, omdat hij een Bosnische tegenstander met het volle gewicht op zijn knie kreeg en daarom een verrekking aan de binnenband opgelopen lijkt te hebben. Zondag moet een scan duidelijk maken hoe ernstig de schade is en hoe lang Fellaini precies moet toekijken.

De afsluitende wedstrijd tegen Cyprus van komende dinsdag gaat in ieder geval aan de neus van Fellaini voorbij. Dat geldt ook voor Carrasco, aangezien de vleugelaanvaller van Atlético Madrid tegen Bosnië-Herzegovina zijn tweede gele kaart van de WK-kwalificatiereeks voorgehouden kreeg. Dat opent voor Nacer Chadli de deur naar speeltijd.

Vertonghen
Bij de doelpuntrijke zege in Sarajevo speelde Jan Vertonghen overigens een opmerkelijke rol. De oud-Ajacied maakte een stevige fout bij de 2-1, terwijl hij later zelf de 2-3 maakte. Ondertussen staat de verdediger op het punt om alleen recordinternational van België te worden. Hij heeft Jan Ceulemans al geëvenaard, dinsdag kan hij deze oud-prof passeren in zijn 97ste interland.

"Het was een wedstrijd met veel verschillende emoties die me om verschillende redenen zal bijblijven", zegt Vertonghen tegen Het Nieuwsblad. "Toen ik scoorde schaamde ik me nog zo voor mijn fout dat ik niet durfde juichen", vertelt hij naar aanleiding van zijn eerdere fout. Eden Hazard wilde de verdediger overigens, als blijk van waardering voor zijn record, de aanvoersband geven. Deze weigerde de voormalig speler van Ajax echter. "Het was heel vriendelijk van Eden en het siert hem dat hij dat gebaar stelde. Maar ik ben een speler van het team en Eden is onze aanvoerder, dus ik heb niet de ambitie de band te vragen."

Reacties

gerelateerd