Groep H: Griekenland profiteert van nederlaag Bosnië

7 oktober 2017, 22:54

Griekenland heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Bosnië-Herzegovina. Op Cyprus kwam de voormalig Europees kampioen een achterstand te boven en won het met 1-2. Wel moeten de Grieken bij de beste nummers twee zien te komen om ook daadwerkelijk de play-offs te mogen spelen.

Pieros Sotiriou opende na een dik kwartier de score. Enkele minuten later stelde Griekenland snel orde op zaken. Binnen twee minuten scoorden de Zuid-Europeanen even zo vaak. Kostas Mitroglou (foto) tekende voor de gelijkmaker, Alexandros Tziolis volgde zijn voorbeeld.

De krappe zege brengt Griekenland op de tweede plaats. Bosnië verloor eerder op de avond met 3-4 van België, en zakt op de ranglijst. Omdat Griekenland dinsdag thuis tegen het puntloze Gibraltar speelt, lijkt de strijd om de tweede plaats in groep H te zijn beslist.