Groep B: Zwitsers en Portugal maken zich op voor spannend slot

7 oktober 2017, 22:39

Portugal en Zwitserland gaan dinsdag in poule B tegen elkaar uitmaken wie zich rechtstreeks kwalificeert voor het WK. Beide landen wonnen zaterdagavond van respectievelijk Andorra (0-2) en Hongarije (5-2). Eerder op de avond kwamen de Faeroër Eilanden en Letland tegen elkaar niet tot scoren.

De Europees kampioen kwam tegen Andorra slechts twee keer tot scoren. Halverwege de tweede helft maakte Cristiano Ronaldo het eerste doelpunt, André Silva verdubbelde in de slotfase de voorsprong.

Het scoren ging Zwitserland gemakkelijker af. Halverwege stond het tegen Hongarije al 3-0 dankzij doelpunten van Granit Xhaka, Fabian Frei en Steven Zuber, die na rust zijn tweede goal maakte. Stephan Lichtsteiner maakte vlak voor het eindsignaal de vijfde Zwitserse goal. De Hongaarse doelpunten van Richard Guzmics en Roland Ugrai waren enkel voor de statistieken.

Deze resultaten zorgen voor een bloedstollend einde in de kwalificatiepoule. Zwitserland speelt dinsdag in en tegen Portugal. Het Alpenland heeft op dit moment drie punten meer, en heeft dus aan een puntje genoeg. Het doelsaldo is ruim in het voordeel van de Zuid-Europeanen. De verliezer van de tweestrijd, moet via de play-offs Rusland zien te bereiken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen