Advocaat: "Hoe kun je denken dat ze met 8-0 verliezen?"

7 oktober 2017, 21:12

De monsterzege van Zweden op Luxemburg (8-0) doen de wenkbrauwen van Dick Advocaat fronzen. De bondscoach van het Nederlands elftal had niet rekening gehouden met een dergelijke uitslag. 

"8-0 komt in het hedendaagse voetbal eigenlijk niet meer voor", zegt Advocaat tegen de NOS. De Kleine Generaal kreeg eerder op een persconferentie een vraag wat als Zweden met 8-0 zou winnen. Advocaat noemde dat een 'domme vraag' van verslaggever Bert Maalderink.

Advocaat: "Bert heeft er een beter kijk op dan ik. Ik had het niet verwacht, zeker niet omdat Luxemburg 0-0 speelde bij Frankrijk. Hoe kun je dan denken dat ze met 8-0 van Zweden gaan verliezen? Ik vind dat sowieso vreemd. Tegen Frankrijk verdedigden zij met z'n allen, nu hoorde ik dat ze op de aanval hadden gespeeld. Voor ons is dat geen excuus en moeten we kijken naar onszelf."

Het doelsaldo is nu veertien goals in het voordeel van Zweden. "De opdracht blijft hetzelfde. We moeten winnen met zoveel mogelijk goals." Of Advocaat die opdracht ook onmogelijk vindt? "Als ik zo voor de spelersgroep ga staan, hoeven we niet te spelen. We hebben wat goed te maken, dat moeten we laten zien. Wit-Rusland is een lastige tegenstander, maar wij zijn beter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen