Belgen doen sportieve plicht tegen Bosnië-Herzegovina

7 oktober 2017, 20:38

België heeft voldaan aan zijn sportieve plicht. De al geplaatste Rode Duivels wonnen zaterdagavond het uitduel met Bosnië-Herzegovina, dat de tweede plaats hoopt veilig te stellen. In Sarajevo werd het 3-4 voor de Belgen. Een Bosnisch doelpunt van FC Utrecht-verdediger Dario Dumic bleek onvoldoende.

De start van België was gretig. Dat resulteerde in de snelle 0-1 van Thomas Meunier. Maar Bosnië knokte zich terug in de wedstrijd en bracht België in de problemen. Haris Medunjanin verzorgde na een half uur met een intikker de gelijkmaker. In de slotfase van de eerste helft ging kersvers recordinternational Jan Vertonghen in de fout bij een uittrap van Asmir Begovic. Edin Visca profiteerde.

Vertonghen, die met zijn 96ste interland Jan Ceulemans uit de recordboeken speelde, maakte zijn fout in de tweede helft goed. Hij hielp België aan een nieuwe voorsprong nadat Michy Batshuayi voor de gelijkmaker had gezorgd. Even dacht Bosnië nog een puntje te pakken. Dumic kopte uit een corner raak, nadat Bosnië daarvoor ook al een aantal kansen had gehad. Maar lang kon de verdediger van FC Utrecht niet genieten van zijn goal. Yannick Carrasco dompelde Bosnië rap na de gelijkmaker in rouw.

Bosnië zal nu af moeten wachten wat Griekenland op bezoek bij Cyprus gaat doen. Winnen de Grieken, dan komen zij op de tweede plaats. Griekenland speelt komende week nog tegen Gibraltar, dat zaterdag een pak slaag van Estland (0-6) kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen