FIFA overweegt minder, maar langere interlandperiodes

FIFA overweegt minder, maar langere interlandperiodes

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 oktober 2017 – De FIFA gaat de interlandperiodes mogelijk veranderen. De periodes zoals ze nu zijn gaan mogelijk op de schop en worden omgezet in minder, maar langere interlandperiodes. Dat hebben bronnen binnen de wereldvoetbalbond bevestigd aan BBC.

De FIFA is op zoek naar een juiste balans tussen de clubs en de landen. Momenteel zijn er gedurende een voetbalseizoen vier interlandperiodes, die allemaal acht dagen duren. De huidige interlandperiode is al de tweede van dit seizoen, terwijl er in november alweer interlands op het menu staan. De laatste interlandperiode van dit seizoen wordt in maart 2018 gespeeld.

De contracten over de interlandperiodes liggen vast tot 2024, maar kunnen nog op de schop gaan als meerdere partijen heil zien in een andere aanpak. Minder en langere periodes zouden volgens de FIFA beter zijn voor de clubs en de nationale ploegen.

Reacties

gerelateerd