Ventura baalt na gelijkspel: "Gebrek aan fitheid brak ons op"

6 oktober 2017, 23:45

Giampiero Ventura baalde van het puntenverlies van Italië. Tegen Macedonië werd met 1-1 gelijkgespeeld waardoor de Italianen nu via de play-offs moeten proberen om het WK te bereiken. De bondscoach zocht een verklaring in het gebrek aan fitheid van zijn spelers.

Ventura vond Italië in de eerste helft nog redelijk voor de dag komen, maar baalde vooral van de tweede helft die zijn ploeg op de mat legde. "In de eerste helft waren we nog wel af en toe dreigend. Die dreiging was na rust wel weg en daarnaast verloren we spelers", doelt hij onder andere op het feit dat Andrea Barzagli in pauze achterbleef in de kleedkamer. "Ik denk dat het gebrek aan fitheid ons opbrak. De scherpte ontbrak en daardoor speelden we weinig klaar."

"Nu zijn we officieel tweede en moeten we zorgen dat we maandag van Albanië winnen", vervolgt de bondscoach in gesprek met RAI Sports. "Dan moeten we er in slagen om de play-offs veilig te stellen. Of ik bang ben om ontslagen te worden? We moeten gewoon zo snel mogelijk weer over een voltallige selectie kunnen beschikken, goed voetbal spelen en alles weer op de rit krijgen", houdt Ventura vertrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen