"Vreemd dat we niet gelijktijdig spelen met Zweden"

6 oktober 2017, 15:40

Bij het ingaan van de twee laatste speelrondes in de Europese kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland zijn Nederland en Zweden verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd. In de jacht op plek twee moet Oranje drie punten en een doelsaldo van +6 goedmaken ten opzichte van de Scandinaviërs, die gek genoeg niet op hetzelfde tijdstip spelen. Dat vindt Dick Advocaat dubieus.

Zweden treedt komende zaterdag om 18.00 uur aan tegen Luxemburg, terwijl Nederland pas om 20.45 uur aftrapt in en tegen Wit-Rusland. Het resultaat van beide wedstrijden is belangrijk voor beide landen en dat maakt het een vreemde situatie. Zweden deed daarom een verzoek om de duels gelijktijdig te laten aftrappen, maar ving bot. "Het is veemd dat we niet gelijktijdig spelen en dat ze het niet teruggedraaid hebben", zegt Advocaat in zijn perspraatje over het verschil in aanvangstijd.

Of het een voor- of nadeel is, durft Advocaat niet te zeggen. "Dat weet je pas als je gespeeld hebt, dat is vooraf heel moeilijk aan te geven", aldus de bondscoach van Oranje. Het houdt wel in dat hij met zijn ploeg rekening kan houden met het resultaat van Zweden tegen Luxemburg. "De spelers vragen altijd ook wel naar de uitslagen van andere teams. We gaan de uitslag van de wedstrijd van Zweden dus wel bespreken vooraf", aldus Advocaat. "Naar aanleiding daarvan kunnen we nog een keer extra bekijken wat we gaan doen."

Lees ook:

Advocaat ziet fris Oranje: "Uitstralen dat we erin geloven"

Advocaat geeft twee namen prijs: Van Dijk en Cillessen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen