Tuchtcommissie verrast met vrijspraak Beugelsdijk

Tuchtcommissie verrast met vrijspraak Beugelsdijk

6 oktober 2017 – Opmerkelijk nieuws vanuit Zeist op deze vrijdagochtend. Tom Beugelsdijk is vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB, terwijl de aanklager betaald voetbal het schikkingsvoorstel na het niet akkoord gaan van ADO Den Haag donderdag nog van vier naar vijf wedstrijden schorsing had verschoven.De aanklager eiste in tweede instantie een schorsing van vijf wedstrijden, maar het besluit van de tuchtcommissie staat haaks op het voorstel. Reden voor de zaak was een vermeende elleboogstoot van Beugelsdijk in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen NAC Breda. Tijdens dit duel, waarin de verdediger zich nota bene tot matchwinner kroonde, werd NAC'er Pablo Mari Villar geraakt door Beugelsdijk.

De tuchtcommissie oordeelt op basis van tv-beelden dat er wel degelijk sprake is van elleboogstoot, maar stelt ook dat alleen die beelden onvoldoende bewijs zijn voor een veroordeling. "Volgens het reglement heeft een tuchtcommissie namelijk minimaal twee bewijsmiddelen nodig om een straf uit te spreken en dat kan in deze zaak niet worden geleverd volgens de commissie. Beugelsdijk stelt in zijn verklaring dat hij niet heeft gevoeld dat hij zijn tegenspeler heeft geraakt en NAC-speler Pablo Mari Villar verklaart dat hij slechts werd gehinderd door de verdediger van ADO Den Haag", zo klinkt het vanuit de KNVB.

Door de vrijspraak is Beugelsdijk 'gewoon' beschikbaar voor het eerstvolgende eredivisieduel van ADO, de thuiswedstrijd tegen Excelsior van zondag 15 oktober.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 16 februari 2020

  2. zaterdag 15 februari 2020