Sampaoli houdt vertrouwen: "Zullen erbij zijn op het WK"

6 oktober 2017, 08:00

Door een doelpuntloze remise tegen concurrent Peru staat Argentinië met nog één speelronde te gaan op een plaats die op niets recht geeft. Met de huidige zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne zouden Lionel Messi en de zijnen niet eens in de play-offs om plaatsing voor het WK 2018 terechtkomen. Toch houdt bondscoach Jorge Sampaoli vertrouwen.

Sampaoli vertrouwt er ondanks de ongunstige uitgangspositie op dat Argentinië zich nog wel zal plaatsen voor het toernooi in Rusland van komende zomer. Komende dinsdag moet het gebeuren: dan reist Argentinië naar Ecuador en moet er eigenlijk gewonnen worden om de WK-hoop in leven te houden. "Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we erbij zullen zijn op het WK", aldus Sampaoli.

Argentinië staat op dit moment op 25 punten, wat evenveel is als nummer vijf Peru. Chili en Colombia staan op 26 punten, terwijl Uruguay 28 punten verzameld heeft. Het is dus nog niet gespeeld, zeker omdat Chili nog naar Brazilië moet en concurrenten Peru en Colombia elkaar nog treffen op de slotdag. Maar toch wordt het voor Argentinië lastig, omdat het uitduel in Quito ook pittig genoemd mag worden.

Ondanks de 0-0 was Sampaoli overigens wel tevreden over het duel met Peru. "We speelden een zeer goede wedstrijd. Het ontbrak alleen aan een doelpunt. Ik ben nog steeds hoopvol en positief. Dit team geeft nooit op en verdient meer", aldus de bondscoach, die lovend was over Messi. "Hij speelde een uitstekende wedstrijd, creëerde veel kansen en gaf goede passes."

Een uitoverwinning bij Ecuador, wat in de WK-kwalificatiereeks al sinds 1996 niet meer lukte, volstaat voor Argentinië om minimaal de play-offs te bereiken. Verliest La Albiceleste de laatste wedstrijd, dan ontbreekt de tweevoudig eindwinnaar voor het eerst sinds 1970 op het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen