Groep F: Engeland stelt teleur maar gaat wel naar Rusland

5 oktober 2017, 22:52   Bijgewerkt: 5 oktober 2017, 22:59

Het is zeker: Engeland is één van de landen die volgend jaar acte de présence zal geven op het wereldkampioenschap in Rusland. De nog ongeslagen koploper van Groep F legde donderdagavond een pover optreden op de mat tegen Slovenië, maar pakte door een late goal van Harry Kane wel de drie punten. Ondertussen wipte Schotland over Slowakije naar de tweede stek.

Engeland verloor nog niet in deze kwalificatiecyclus en kon zich bij een zege op Slovenië plaatsen voor het WK. Toch speelde de ploeg van Gareth Southgate absoluut niet goed. Het spel was stroperig, tempoloos en voorspelbaar. Tot teleurstelling van het publiek leek het duel in 0-0 te eindigen, maar Harry Kane bepaalde in de 94ste minuut anders. De aanvoerder kroop goed voor zijn man en gleed een voorzet van Kyle Walker slim in het doel. De treffer zorgde voor een enorme ontlading op Wembley en betekent dat Engeland er volgend jaar bij is op het WK.

Ondertussen heeft Schotland geweldige zaken gedaan in dezelfde groep. Voor vandaag stond het land nog vierde, maar het is zowel Slovenië als Slowakije gepasseerd dankzij een zege op de Slowaken. Thuis won Schotland met 1-0, door een late treffer van invaller Chris Martin. Slowakije, tot vandaag nog de nummer twee, stond toen al lange tijd met tien man. Robert Mak kreeg in de 23ste minuut al zijn tweede gele kaart na een opzichtige schwalbe in het strafschopgebied.

Voor de goal van Martin in de 89ste minuut was Schotland al de gevaarlijkste ploeg op het veld. De ijverige Leigh Griffiths had kort voor de goal nog de lat geraakt. Schotland kan zich zondag verzekeren van de tweede plaats, als het weet te winnen in Slovenië.

Malta tegen Litouwen eindigde ondertussen in 1-1. Het is voor hekkensluiter Malta het eerste punt van deze cyclus.  [photo,109264,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen