Groep E: Denemarken slaat gouden slag in Montenegro

Groep E: Denemarken slaat gouden slag in Montenegro

5 oktober 2017 – De grootste kraker in Groep E van de Europese kwalificatie was de ontmoeting tussen Montenegro en Denemarken. Beide ploegen hadden nog uitzicht op de eerste plaats, maar de kaarten zijn nu anders geschud. Dit omdat de Denen met 0-1 wisten te winnen. Polen is daardoor weer een stap dichter bij het WK, terwijl de Scandinaviërs nu de tweede plaats in handen hebben.Polen won vanavond met 1-6 bij Armenië en sloeg daarmee een gat van drie punten naar Montenegro en Denemarken. De nummers twee en drie hadden niet alleen evenveel punten, maar ook hetzelfde doelsaldo. Omdat Montenegro dinsdag thuis tegen Polen speelt, had het alles nog in eigen hand. Toch ging het vanavond mis voor het Balkan-land. Denemarken-ster Christian Eriksen vuurde al na zestien minuten raak met een volley in de korte hoek en dompelde de thuisploeg in rouw. Het was voor de middenvelder alweer de vijfde interland op rij waarin hij scoorde.

Denemarken, met Lasse Schöne en Kasper Dolberg op de bank, hield vervolgens redelijk makkelijk stand in de uitwedstrijd. Dat Montenegro-captain Stevan Jovetic al voor rust geblesseerd uitviel, hielp daar uiteraard ook bij. Het duel stond overigens onder leiding van Björn Kuipers.

Door het gelijkspel heeft Polen dinsdag aan een punt tegen Montenegro genoeg om zeker te zijn van de eerste plaats in de poule. Denemarken speelt thuis tegen Roemenië en is bij een gelijkspel of meer sowieso zeker van de tweede plaats. De Roemenen wonnen vanavond thuis met 3-1 van Kazachstan. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019