Groep E: Lewandowski zet Polen op rand van WK-ticket

5 oktober 2017, 19:54

Als er één man is die Polen deze WK-kwalificatiereeks bij de hand heeft genomen, dan is dat Robert Lewandowski. De aanvoerder van de ploeg van Adam Nawalka was donderdagavond maar weer eens goud waard voor zijn land, dat door de dadendrang van de spits nu bijna zeker is van een WK-ticket. Lewandowski maakte er vanavond drie tegen Armenië en had daarmee een groot aandeel in de 1-6 zege.

Polen wist voor aanvang van het duel in Jerevan dat het bij een zege bijna zeker zou zijn van deelname aan het WK. De spelers leken zich bewust van wat er op het spel stond en knalden uit de startblokken. Een doelpunt van Kamil Grosicki en twee goals van Lewandowski zorgden al na 25 minuten voor een riante 0-3 voorsprong. Eén van de twee treffers van de spits was een vrije trap in het strafschopgebied. Voor rust deed Hovhannes Hambardzumyan nog wel wat terug namens Armenië, maar ook na de pauze scoorde Polen drie keer. Via Jakub Blaszczykowski, wederom Lewandowski en een late treffer van Rafal Wolski liep Polen uit naar een enorme overwinning.

Zijn hattrick leverde Lewandowski bovendien een fraai record op. De spits van Bayern staat nu namelijk op vijftig goals in dienst van de nationale ploeg, waardoor hij nu topscorer aller tijden is van Polen. Ook is hij met vijftien (!) goals topscorer in de Europese WK-kwalificatiereeks. Cristiano Ronaldo staat op veertien en zit hem dus nog wel op de hielen.

Polen heeft nu een voorsprong van zes punten op Montenegro, dat later vanavond tegen Denemarken speelt. Winnen de Montenegrijnen dat duel niet, dan is Polen sowieso zeker van deelname aan het WK. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen