Mulder genoot van samenwerking met 'aardige kerel' Del Piero

5 oktober 2017, 13:53

Voetbalavonturier Hans Mulder keerde woensdag terug op het oude nest bij RKC Waalwijk. In zijn tijd in het buitenland, bij Dehli Dynamos, Chennaiyin FC en Eldense, maakte de middenvelder de meest gekke dingen mee. Zo was hij in Spanje onbewust onderdeel van matchfixing.

Met zijn werkgever Eldense verloor Mulder bijvoorbeeld met 12-0 van FC Barcelona B. Het duel bleek verkocht. "Ik had het niet meteen door", vertelt hij tegenover Omroep Brabant. "Achteraf kijk je dingen terug, dan zie je dat het raar is wat daar gebeurde. Het is een vervelend stukje van mijn voetbalcarrière. Ik heb mijn spullen ingeleverd en heb de club om bewijs gevraagd dat ik er niets mee te maken had. Dat is netjes geregeld."

Ook speelde hij in India, met onder andere Alessandro Del Piero en Roberto Carlos. "Del Piero was vroeger mijn  idool. Het was echt supertof, een hele aardige kerel." Buiten het voetbal om was het ook een bijzonder avontuur in Azië. "Je bent bijvoorbeeld anderhalf uur bezig met een stukje van dertien kilometer naar het stadion. De ene dag omdat er een koe midden op de weg ligt, een andere dag omdat er door alle hectiek en drukte een ongeluk is gebeurd en alles vast staat."

Terug in het vertrouwde Brabant wil Mulder de jonge spelers helpen. "Het voelt als thuiskomen. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik ben blij dat ik weer een jaartje kan voetballen, mijn dingetjes kan laten zien. Ik wil belangrijk zijn voor het team. Ik wil jonge jongens helpen en ondersteunen in hun carrière. Ik denk dat ik daar de juiste persoon voor ben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen