FC Utrecht in oefenduel onderuit tegen VfL Wolfsburg

4 oktober 2017, 15:06

FC Utrecht heeft ook in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg geen overtuigende indruk gemaakt. De geplaagde ploeg van Erik ten Hag legde het woensdagmiddag op Duitse grond af tegen de middenmoter uit de Bundesliga. Victor Osimhen en Kaylen Hinds maakten de goals namens de Duitsers.

In een flink gewijzigde opstelling, onder anderen Nick Marsman, Matthew Willock, Robin van der Meer en Giovanni Troupée kregen een basisplaats van Ten Hag, werd FC Utrecht vooral teruggedrongen door Wolfsburg. In het eerste bedrijf werd een kopbal van Osimhen nog knap uit het doel gehouden door Marsman.

Maar diezelfde aanvaller kon na de rust alsnog met het hoofd de voorsprong voor Wolfsburg binnen koppen. Uit een voorzet van Yannick Gerhardt werkte hij de bal achter Marsman. Op dat moment stond FC Utrecht overigens al met tien man op het veld. Edson Braafheid kreeg al snel na de pauze een rode kaart voorgehouden, vanwege een slaande beweging.

Nadat Paul Verhaegh voor Josuha Guilavogui binnen de lijnen was gekomen, Riechedly Bazoer bleef buiten de selectie van trainer Martin Schmidt, werd de voorsprong verdubbeld. Het jonge Engelse talent Hinds schoot de 2-0-eindstand op het scorebord.

Voor FC Utrecht was de oefenwedstrijd in de interlandperiode ter voorbereiding op de hervatting van de Eredivisie. Op 14 oktober moet de formatie van Ten Hag voor het eerst sinds ruim een maand weer eens zien te winnen in de Nederlandse competitie. Tegen FC Twente (4-0) en PSV (1-7) werd er verloren, terwijl er afgelopen weekend tegen Vitesse (1-1) werd gelijkgespeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen