Vermaelen gaat bij België wél speelminuten maken

4 oktober 2017, 14:47

Thomas Vermaelen speelde bij FC Barcelona dit seizoen nog geen minuut, maar mag bij de nationale ploeg bij de afwezigheid van Vincent Kompany vermoedelijk minuten wél gaan maken. "In het verleden ging het ook goed bij België", houdt de verdediger vertrouwen.

Vanuit de publieke opinie is er enige twijfel over de huidige vorm van Vermaelen, die nog geen seconde in actie kwam namens de Catalanen. "Ik begrijp die twijfel. Die is er altijd en bij mij nog wat meer omdat ik bij mijn club niet speel", reageert Vermaelen tegenover Het Nieuwsblad.

"Het is moeilijk om in vorm te blijven. Je traint met de ploeg, maar het is moeilijk om wedstrijden na te bootsen. Bij Barcelona kan ik niet met de B-ploeg spelen, omdat die in een competitie uitkomen. Maar ik probeer positief te blijven. In verleden ging het ook goed bij nationale ploeg in periodes waarin ik weinig speelde bij mijn club."

Met het oog op het WK van 2018 in Rusland, waarvoor de Belgen zich al geplaatst hebben, hoopt Vermaelen meer te gaan spelen. "Ik ben back-up, maar bij een club als Barcelona is dat ook gewoon nodig. Maar het is wel vervelend dat ik niet speel. Of ik weg wil in januari als mijn situatie niet verandert? Dat zien we dan wel. Natuurlijk zou het beter voor mij zijn om ritme op te doen richting het WK. Maar het is nu zo, en ik kan er weinig aan veranderen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen