Zeer openhartige Piqué blijft international van Spanje

4 oktober 2017, 13:27   Bijgewerkt: 4 oktober 2017, 13:41

Gerard Piqué heeft de Spaanse fans beloofd dat hij zich volledig zal inzetten voor de nationale ploeg van Spanje. De verdediger werd deze week op de training uitgefloten, omdat hij zich openlijk hard maakte voor de onafhankelijkheid van Catalonië. Ook waren er twijfels over zijn commitment. "Maar de nationale ploeg van Spanje voelt als familie voor mij", verzekert hij tijdens een persconferentie.

Tijdens de bijeenkomst wilde de verdediger 'alle onduidelijkheid uit de weg helpen' en de Spaanse fans overtuigen van zijn bezetenheid. Daarom gaf hij antwoord op alle vragen. "Sinds mijn vijftiende speel ik al voor de nationale ploeg van Spanje. Dat doe ik altijd vol overtuiging. Daar mag niemand over twijfelen."

Achter het openlijk uitspreken voor de onafhankelijkheid van Catalonië staat de Barça-verdediger overigens nog steeds. "Het is hun goed recht om over hun eigen toekomst te stemmen. Dus laten we erover praten met elkaar. Het is niet zo dat ze zich verzetten tegen Spanje. Maar ze willen beslissen over hun eigen toekomst. En iedereen mag zijn mening uitspreken. Dus waarom voetballers niet?"

Toch gelooft Piqué dat hij het Spaanse team goed kan blijven dienen. "De Catalanen willen een eigen land zijn. Maar dan kun je prima voor Spanje blijven spelen. Want het is niets tegen Spanje." Wel overwoog hij even om te stoppen als international. "Dat is de makkelijkste oplossing. Maar dat zou een overwinning zijn voor de mensen op de tribune die fluiten. Ik wil niet door de achterdeur vertrekken."

Ook op de vermeende ruzie met ploeggenoot Sergio Ramos, waarmee Piqué eerder op Twitter al onenigheid had, ging de stopper in. "Er wordt veel gezegd over mij en Sergio. Maar we zijn heel close en gaan goed met elkaar door één deur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen