Belgische bond gaat clubs straffen voor gestaakte duels

3 oktober 2017, 19:59

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft besloten om clubs ook sportief te gaan bestraffen wanneer een competitiewedstrijd gestaakt wordt vanwege problemen met supporters. De Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de Pro League keurden dinsdag een nieuw reglement goed waardoor nu ook puntenaftrek een mogelijke straf is.

Wanneer door gedrag van supporters van één van beide clubs een wedstrijd stilgelegd moet worden, is het vanaf nu mogelijk dat de club van de verantwoordelijke fans een reglementaire nederlaag lijdt. Betreft het ongeregeldheden door supporters van beide clubs dan verliezen de betrokken ploegen sowieso twee punten. Gaat het over ernstige ongeregeldheden dan kan er besloten worden om nog een extra punt af te trekken.

De Belgische voetbalbond hoopt met de nieuwe regels het aantal incidenten met supporters in de stadions flink te verminderen. "De Pro League herhaalt dat het voetbal niet als alibi kan dienen voor zij die door hun daden schade berokkenen aan de clubs. Door deze acties zullen aan de clubs strenge sportieve sancties worden opgelegd", zo valt er te lezen in het persbericht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen