Vertonghen mag rugnummer 97 niet dragen bij België

3 oktober 2017, 12:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jan Vertonghen mag aanstaande zaterdag niet met het rugnummer 97 aantreden van de wereldvoetbalbond FIFA. De Belgen hadden de aanvraag gedaan omdat de voormalig Ajacied komend weekend tegen Bosnië en Herzegovina recordinternational kan worden. Hij kan dan voor de 97ste keer voor De Rode Duivels uitkomen.

Maar dat zal hij in elk geval moeten doen met een rugnummer tussen de één en 23. Met andere rugnummers mag er volgens de FIFA niet gespeeld worden in officiële interlands. Normaliter draagt de verdediger rugnummer vijf in de nationale ploeg van België.

Als Vertonghen inderdaad in actie komt tegen Bosnië en Herzegovina, de huidige nummer twee van Groep H, dan verbetert hij het record van Jan Ceulemans. De inmiddels zestigjarige oud-voetballer staat op 96 gespeelde duels voor België. Overigens is het niet gek dat de focus bij onze Zuiderburen al op andere dingen ligt: zij hebben zich al geplaatst voor het WK in Rusland, in de poule waarin verder Griekenland, Cyprus, Estland en Gibraltar zitten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen