Babel verrast door oproep: "Denk dat iedereen mij vergeten was"

Babel verrast door oproep: "Denk dat iedereen mij vergeten was"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 oktober 2017 – Ryan Babel is verrast door zijn oproep voor het Nederlands elftal. De dertigjarige aanvaller is na bijna zes jaar terug bij Oranje. Babel zat al bij de voorselectie, maar had een definitieve uitnodiging van bondscoach Dick Advocaat niet verwacht.

"Nee, eigenlijk niet. Zes jaar is een hele lange tijd. Ik denk dat iedereen mij over het algemeen vergeten was", zegt Babel in gesprek met OnsOranje. "Het is toch best een grote verrassing om er weer bij te komen. Natuurlijk waren daarvoor veel geruchten, en speculeerden mensen veel. De vorige interlandperiode was dat ook zo, maar zat ik er niet bij. In principe ging ik nergens vanuit. Voor mij is dit positief. Ik weet waar het om draait, en persoonlijk heb ik daar alle vertrouwen in."

In al die jaren die Babel afwezig was, heeft hij de verrichtingen van Oranje niet altijd even goed gevolgd. "Op een gegeven moment werd ik niet meer opgeroepen. Dat is een teleurstelling, en maakt het ook moeilijk om te kijken. Ik ben op een bepaald moment niet meer gaan kijken naar wedstrijden. Dat komt ook omdat ik mijn eigen schema's had. Het laatste half jaar linkten de media mij weer aan Oranje, en wilde ik meer op de hoogte komen van wat er allemaal speelt. De laatste paar maanden had ik dus huiswerk te doen."

Reacties

gerelateerd