Van Dijk: "Hoor er wel bij als je naar de verdedigers kijkt"

2 oktober 2017, 21:54

Hij zat aanvankelijk niet bij de selectie, maar Virgil van Dijk werd maandag alsnog opgeroepen voor Oranje. De verdediger van Southampton maakte afgelopen weekend voor het eerst de negentig minuten vol en hoopt van waarde te kunnen zijn in de interlands van het Nederlands elftal.

"Ik wil natuurlijk altijd voor de nationale ploeg voetballen'', sprak Van Dijk bij het spelershotel van het Nederlands elftal tegen de ANP. "Ik ben ook echt heel erg blij. Als je naar alle beschikbare verdedigers kijk, dan hoor ik er misschien ook wel bij. Maar ik zat vrijdag niet bij de selectie en nu ben ik er dan toch bijgehaald.''?

Mede door gesteggel over een transfer stond Van Dijk de afgelopen periode lange tijd stil. Southampton wilde hem niet verkopen, terwijl de Nederlander wel wilde verkassen. "Natuurlijk wilde ik wel een stapje hogerop maken'', zegt de 26-jarige verdediger. "Maar uiteindelijk wilde Southampton mij niet laten gaan." En dus moet Van Dijk verder. "Je bent toch prof, dus nu geef ik weer alles voor de club. Halverwege het seizoen kunnen we misschien weer kijken wat er dan mogelijk is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen