De Bruyne in topvorm: "Maand september was supergoed"

2 oktober 2017, 18:00

Blakend van het zelfvertrouwen voegde Kevin De Bruyne zich maandag bij het keurkorps van de Belgische nationale ploeg. De middenvelder van Manchester City is momenteel misschien wel de beste speler uit de Premier League, maar wil zichzelf niet te veel op de borst kloppen. Hij blijft nuchter onder zijn prestaties.

De Bruyne zette zijn topvorm afgelopen zaterdag kracht bij, door tegen Chelsea met een schitterende knal de enige goal van het duel te maken. "Het is heel leuk als er veel positieve zaken gezegd worden, maar het kan heel snel gaan", zegt hij nuchter tegen Sporza. "Deze maand was supergoed voor mij en voor de ploeg. We hebben alles gewonnen, hebben weinig tegengoals gekregen en hebben heel goed gevoetbald. Voor ons spreken we dan van een perfecte maand."

In de machine van Manchester City heeft De Bruyne een belangrijke rol. "Of ik ooit beter heb gespeeld? De voorbije jaren heb ik weinig downs gehad. Maar als we op deze manier spelen, dan kun je bij wijze van spreken tien spelers noemen die speler van de maand kunnen worden", zegt hij nederig.

De Bruyne beseft dat de speelwijze van trainer Pep Guardiola steeds beter aanslaat bij Manchester City. "Pep is altijd heel flexibel geweest. Soms spelen we drie of vier formaties in één wedstrijd. Pep probeert dat door te brengen aan de spelers, maar dat is niet gemakkelijk. Soms kun je in de war zijn, maar dat gaat beter en beter. We werken daar al meer dan een jaar aan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen