Vitesse en Utrecht overtuigen niet en delen de punten

1 oktober 2017, 16:30

Een weinig vermakelijk duel in Arnhem tussen Vitesse en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1. Pas na rust kwam het duel op gang toen Cyriel Dessers namens Utrecht de score opende. Vitesse sloeg snel terug via invaller Mason Mount, maar kon daarna niet meer doorstoten. Luc Castaignos kreeg de grootste kans op de 2-1, maar schoot wild over.

Het duel stond voor beide ploegen in het teken van revancheren, voor Vitesse vanwege de 3-0 nederlaag in Nice donderdag en voor Utrecht vanwege de twee grote verliespartijen in de Eredivisie, 4-0 bij FC Twente en 1-7 thuis tegen PSV. Erik ten Hag bouwde misschien daarom tegen Vitesse wat extra zekerheid in, Rico Strieder speelde op '6' in plaats van Urby Emanuelson en Dario Dumic en Ruben van der Meer vervingen Mark van der Maarel en Edson Braafheid.

De wedstrijd verlangde echt naar een doelpunt, dan moest een van de ploegen echt gaan aanvallen om een nederlaag te voorkomen. Het was Utrecht dat het duel open brak; Een voorzet van Sean Klaiber belandde bij Zakaria Labyad. Die produceerde een mispeer, maar Gyrano Kerk ontving de bal en bediende Dessers die van dichtbij binnen tikte. Utrecht had eerder al Labyad en Strieder naast zien schieten, maar echt verdiend was de 0-1 ook niet.

Meteen leek Utrecht van slag, niet gek ook aangezien het in de laatste twee wedstrijden elf tegentreffers had moeten incasseren. Castaignos dacht enkele minuten later de 2-1 te gaan maken, maar hij schoot hard en hoog over. Vitesse was daarna niet meer in staat om het de Domstedelingen nog echt lastig te maken. Het duel dat geen winnaar verdiende eindigde daarom ook in een gelijkspel: 1-1.