Johnsen maakt grote indruk bij Ajax: "Is nu al een voorbeeld"

1 oktober 2017, 10:28

In zijn eerste weken als speler van Ajax heeft Dennis Johnsen alle grote indruk gemaakt op alles en iedereen bij zijn nieuwe club. De buitenspeler, die afgelopen zomer de miljoenentransfer van Heerenveen naar Ajax maakte, gaat op korte termijn zijn debuut maken in het eerste. Dat denken Michael Reiziger en Simon Tahamata.

De Noor trainde al wel mee bij Ajax 1, maar heeft nog niet gedebuteerd. "Hij heeft heel goede wedstrijden gespeeld bij ons. Hij is dichtbij. Hij moet een paar dingen verbeteren en dan hoop ik voor hem dat hij straks bij het eerste kan aansluiten", zegt Michael Reiziger, trainer van Jong Ajax, tegen de NOS.

Simon Tahamata werkt als techniektrainer bij Ajax en is onder de indruk van het talent. "Zo'n jongen loopt verder niet in de jeugd rond. Het is iemand die altijd zonder bal de diepte ingaat. Hij is rechtsbenig, maar als hij wil kan hij ook met links de bal voorgeven. Hij heeft al veel voor op spelers van het eerste elftal, die nog veel te voorzichtig zijn. Hij is heel technisch en supersnel", vertelt de voormalig aanvaller. "Ik kende hem niet toen hij bij Heerenveen speelde. Vanaf de eerste wedstrijd dat ik hem zag was ik enthousiast. Ik laat beelden van hem zien aan mijn jeugdspelers. Ik zie hem nu al als een voorbeeld. Ik heb dat tegen hem gezegd: 'hoe jij als buitenspeler speelt is zoals het moet'."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen