Groenendijk: "Wellicht fortuinlijk maar niet minder lekker"

30 september 2017, 23:09

Alfons Groenendijk, de trainer van ADO Den Haag, was blij dat zijn elftal zaterdag met 0-0 de rust haalde in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De thuisclub was in de eerste 45 minuten namelijk duidelijk de bovenliggende partij, had de coach eveneens gezien.

"Dit was niet onze beste eerste helft van het seizoen en dat is nog mild uitgedrukt", aldus Groenendijk bij de NOS. De oefenmeester vond ADO na rust beter spelen. "We waren wat rustiger aan de bal, hadden meer balbezit en gaven de bal minder snel weg. Gaandeweg kregen we er meer grip op, met name op het middenveld."

Op de vraag of de betere tweede helft van ADO ook kwam doordat NAC misschien vermoeid raakte, antwoordde Groenendijk: "Dat hebben we vaker gezien. Ze gooien er best veel energie in. Voor rust hadden ze een voorsprong verdiend. Dat is voetbal, denk ik. Zo gaat het wel vaker. Je moet een goal maken om te winnen, zoals Johan (Cruijff, red.) zei. Dat hebben wij gedaan en zij niet. Dat kan je fortuinlijk noemen, maar dat maakt het niet minder lekker."

ADO-spits Bjørn Johnsen viel na de eerste helft uit met een gebroken neus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen