Mokhtar brengt Groningen in blessuretijd genadeklap toe

30 september 2017, 21:46   Bijgewerkt: 30 september 2017, 22:03

FC Groningen heeft niets overgehouden aan een bezoek aan PEC Zwolle. De Trots van het Noorden kwam twee keer op voorsprong, maar incasseerde ook tweemaal vlot de gelijkmaker. Youness Mokhtar bezorgde Groningen in ondertal alsnog een nederlaag: 3-2.

FC Groningen begon als nummer elf van de Eredivisie aan het duel in Zwolle. Het team van Ernest Faber wilde onder massale steun van meegereisde fans doorboorduren op het positieve resultaat van de vorige speelronde. Faber koos ook voor nagenoeg dezelfde opstelling als bij de 1-0 thuiszege tegen FC Twente. Alleen de geblesseerde Lars Veldwijk moest verstrek laten gaan tegen zijn oude ploeg.

Gek genoeg sloeg Van Weert bij zijn volgende bezoek aan het MAC³PARK stadion opnieuw toe. De spits werkte de bal met de schouder over de doellijn na een kopbal van Juninho Bacuna. Althans dat was de inschatting van de assistent-scheidsrechter die met een arendsoog waarnam dat de bal de doellijn had gepasseerd.

Ook in de tweede helft kon Groningen maar kort genieten van de voorsprong. Ryan Thomas werkte de bal met een fraaie dropkick binnen na een afgeslagen corner: 2-2. Padt en de binnenkant van de paal konden de gelijkmaker niet voorkomen. Het was kenmerkend voor PEC dat ze tot tweemaal toe pas toesloegen na tegenslag. Buiten de openingsfase om dwong de ploeg van John van 't Schip bij een gelijke stand te weinig af.

Dat euvel werd pas na een late rode kaart van Van Weert, die Marcellis op de achillespees trapte, verholpen. Van 't Schip nam risico door in blessuretijd Piotr Parzyszek te brengen voor middenvelder Mustafa Saymak. De Poolse spits legde de bal vervolgens klaar voor Mokhtar die uit de draai hard binnenschoot: 3-2. De man in vorm bij PEC zorgde met zijn vijfde treffer van het seizoen voor extase in Zwolle en diepe teleurstelling in Groningen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen