City wint kraker bij Chelsea; Manchester-clubs hebben gat

30 september 2017, 20:29   Bijgewerkt: 30 september 2017, 20:37

De clubs uit Manchester domineren het eerste deel van het nieuwe Premier League-seizoen. Nadat Manchester United eerder op de dag al met 4-0 won van hekkensluiter Crystal Palace, zette stadsrivaal Manchester City de kraker bij Chelsea om in drie punten. The Citizens wonnen zaterdag met 0-1 op Stamford Bridge. United en City gaan daardoor stevig aan kop in Engeland.

Na zeven speeldagen hebben Manchester United en Manchester City allebei negentien punten. Dat zijn er vijf meer dan nummer drie Tottenham Hotspur, dat eerder op de dag met 0-4 te sterk was voor Huddersfield Town FC. Chelsea is met dertien punten de nummer vier van het Premier League-klassement. Qua doelsaldo geven City (22-2) en United (21-2) elkaar nauwelijks iets toe.

De eerste kans in de clash tussen Chelsea en Manchester City was voor de thuisclub: Alvaro Morata nam het City-doel in de derde minuut onder vuur met het hoofd, maar kopte naast. Een half uur later kreeg Chelsea een klap te verwerken toen Morata met een blessure naar de kant moest. Manchester City had toen al voor langere tijd het initiatief naar zich toegetrokken, al wist het dat nog niet om te zetten in een voorsprong.

Ook in de tweede helft was Manchester City de bovenliggende partij en ditmaal drukte het dat wel uit in de score. Kevin De Bruyne zorgde in de 67ste minuut voor de 0-1. De Belg passeerde zijn landgenoot Thibaut Courtois met een fraai schot vanaf de rand van het penaltygebied. Chelsea probeerde het in de slotfase nog wel, maar de gelijkmaker bleef uit. Het werd zelfs nog bijna 0-2, maar Antonio Rüdiger haalde een inzet van Gabriel Jesus van de lijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen