Paris SG geeft nummer drie Bordeaux pak rammel

30 september 2017, 18:59

Paris Saint-Germain heeft overtuigend geprofiteerd van het puntenverlies dat titelrivaal AS Monaco vrijdag leed tegen Montpellier (1-1). De formatie van trainer Unai Emery deelde zaterdag pak slaag uit in de thuiswedstrijd tegen Girondins de Bordeaux. De eindstand in het Parc des Princes was 6-2.

Bordeaux is de nummer drie van het Ligue 1-klassement, maar zaterdag werd nogmaals duidelijk dat het verschil tussen enerzijds Paris SG en Monaco en anderzijds de rest van Frankrijk groot is. Al binnen 21 minuten stond het 3-0 voor PSG. Neymar opende in de vijfde minuut uit een vrije trap de score, zeven minuten later tikte Edinson Cavani de 2-0 binnen op aangeven van de Braziliaan. Thomas Meunier was in de 21ste minuut verantwoordelijk voor de derde PSG-goal.

Na een half uur deed Bordeaux iets terug via Younousse Sankharé, maar dat deerde PSG niet. Neymar maakte er in de veertigste minuut uit een strafschop 4-1 van, Julian Draxler zorgde op slag van rust op fraaie wijze voor de 5-1. De Duitser scoorde met een heerlijke volley nadat Kylian Mbappé goed het overzicht had behouden. Mbappé nam zelf in de 58ste minuut de 6-1 voor zijn rekening, waarbij ditmaal Draxler als aangever fungeerde. Malcom verzachtte in de slotfase met een rake penalty het leed enigszins voor Bordeaux (6-2).

PSG is met 22 punten uit acht duels de koploper in de Ligue 1. Monaco staat na het gelijkspel van vrijdag tegen Montpellier tweede met negentien punten. Bordeaux is met vijftien punten de nummer drie.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!