Van de Ven wordt manager vrouwenvoetbal bij KNVB

30 september 2017, 12:15

De KNVB heeft de 32-jarige Kirsten van de Ven aangesteld als manager vrouwenvoetbal, zo maakt de bond zaterdag duidelijk aan de buitenwereld. Van de Ven stopte vorig jaar met haar profloopbaan en droeg jarenlang het tricot van de Oranje Leeuwinnen.

Nu gaat ze dus aan de slag op de burelen van de KNVB, waar ze gaat bouwen aan de verdere ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal. "We vinden het in deze fase belangrijk om op deze positie iemand te hebben die uit de voetbalwereld afkomstig is. Kirsten is jong en bevlogen, heeft in binnen- en buitenland voetbalervaring opgedaan, en is van de nieuwe generatie waardoor ze dicht bij de huidige lichting spelers staat. Kirsten wordt bij de KNVB een verbindende factor richting de OranjeLeeuwinnen, de Eredivisie Vrouwen en de rest van het vrouwenvoetballandschap", legt directeur Jan Dirk van der Zee uit.

Van de Ven beseft dat haar een mooie uitdaging wacht. "De afgelopen jaren is de populariteit van het vrouwenvoetbal enorm toegenomen met als hoogtepunt het gewonnen Europees kampioenschap. Met de continu groeiende groep voetballende meisjes en vrouwen vind ik het een enorme uitdaging om de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn voetbalcarrière in te zetten voor de toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal. Het is vooral belangrijk om te luisteren naar de ambities van spelers, clubs en betrokkenen zodat we hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. We willen voor zoveel mogelijk meiden en vrouwen een passende plek creëren binnen de sport die van ons allemaal is, zowel in de breedte- als in de topsport. Ik heb tijdens mijn profcarrière geleerd dat je in je eentje niet ver komt, terwijl je samen bergen kunt verzetten. Het is mijn doel om samen met alle betrokkenen onze sport nog mooier te maken."

Van de Ven speelde in totaal 87 interlands, waarin ze goed was voor achttien goals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen