Johnsen: "Heerenveen wilde me houden, maar kwam te laat"

30 september 2017, 10:52

Het was een opmerkelijke transfer in de afgelopen zomer: Dennis Johnsen van sc Heerenveen naar Ajax. De Noor speelde nog geen officiële minuut voor de Friezen, maar werd wel voor ongeveer een miljoen euro weggekocht uit Friesland. Johnsen zegt dat hij bij Heerenveen was gebleven, als de club hem eerder een aanbieding had gedaan.

Het contract van de linksbuiten liep in 2018 af. "Als Heerenveen me één of twee maanden voor Ajax dat deed een echt profcontract had aangeboden, vlak na de winter zeg maar, zou ik dat waarschijnlijk hebben getekend. Maar daarvan was geen sprake. Heerenveen wilde me graag houden, maar kwam laat met een voorstel", blikt hij terug in de Leeuwarder Courant.

Omdat dit niet gebeurde, vertrok hij naar de hoofdstad. "Toch was het echt een moeilijk besluit", zegt hij eerlijk. "Ik heb serieus overwogen om in Friesland te blijven. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de lange termijn en het veilige Heerenveen achter me gelaten. Ik wil de best mogelijke versie van mezelf worden. Voor mijn gevoel was dit de beste keuze."

Mogelijk zit de Noor zondag in de wedstrijdselectie van Ajax, dat op bezoek gaat bij zijn oude club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen