Historisch doelpunt Jensen leidt derbyzege FC Twente in

29 september 2017, 21:58

FC Twente heeft zijn tweede driepunter van het seizoen te pakken. In een aantrekkelijke derby werd vrijdag tegen Heracles Almelo de tweede thuiszege op rij geboekt. Fredrik Jensen zette de thuisploeg vliegensvlug op voorsprong, waarna Paul Gladon vlak na rust de bordjes in evenwicht zette. Danny Holla maakte een kwartier voor tijd uit een rake vrije trap de winnende: 2-1.

Historisch doelpunt

Na ruim tien minuten spelen was het opnieuw Jensen die een grote kans kreeg. Op aangeven van Luciano Slagveer kon Heracles-keeper Bram Castro echter redding brengen op een schot van de middenvelder. De Almeloërs hadden de eerste Twente-storm daarmee overleefd. In het restant van het eerste bedrijf bleef de thuisploeg wel de bovenliggende partij, maar voetbalden de gasten beter mee. Twente was in het vervolg het dichtst bij een doelpunt via Tom Boere (schot net naast) en Vuckic(schot over). De gasten zetten daar in aanvallend opzicht bijzonder weinig dreigends tegenover.

Holla schiet Twente naar zege

Het was de voorbode voor een leuke slotfase, waarin Heracles de aanval zocht en Twente middels de snelle Assaidi en Slagveer de counter zocht. Jeff Hardeveld kwam een kleine tien minuten voor tijd net een lengte tekort om de gelijkmaker binnen te koppen, waarna Assaidi Wout Droste even later een bal vlak voor de doellijn weg zag halen. In blessure tijd waren Assaidi en Boere nog dicht bij de 3-1, maar Castro en een slecht schot voorkwamen een grotere zege. Daar bleef het bij, waardoor Twente nu boven de rode streep staat en Heracles ook na dit weekend in het rechterrijtje bivakkeert.