Favre: "Sneijder begrijpt situatie, ook al is het hard"

29 september 2017, 17:05

Lucien Favre toont begrip voor de lastige situatie van Wesley Sneijder bij OGC Nice. De recordinternational valt buiten de boot, omdat de ploeg van Favre succesvol is omgeschakeld naar 4-4-2. Voor de oefenmeester is Sneijder niet definitief uit beeld, verzekert de oefenmeester.

Sneijder maakte zijn laatste minuten in het WK-kwalificatieduel van Nederland met Frankrijk. Bij Nice raakte de middenvelder vervolgens geblesseerd en nu hij fit is, doet Favre geen beroep op hem. "Het moet moeilijk zijn voor hem om dat te accepteren", zegt de Zwitserse coach op de website van Nice. "Het is logisch. Als ik speler was geweest, had ik hetzelfde gedacht. Maar hij begrijpt de situatie, ook als is het hard. Ik ben ervan overtuigd dat we hem vroeg of laat nodig hebben."

Teamgenoot Dante praat Sneijder over zijn situatie. "Hij is een goede speler. Mensen moeten weten dat hij niet in de meest comfortabele situatie zit en dat hij teleurgesteld is hierover. Hij toont karakter en werkt hard. Wij zien dat hij ons wil helpen, en dat is het belangrijkste."

Sneijder viel vrijdag af bij het Nederlands elftal. Hij zat bij de voorselectie, maar Dick Advocaat doet voor de cruciale WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden geen beroep op hem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen