Blamage en striemend fluitconcert voor Everton en Koeman

28 september 2017, 23:11

Het Everton van Ronald Koeman kwam donderdag in de Europa League niet heel sterk voor de dag. Tegen tien man van Apollon Limassol gaven de Engelsen in de slotfase een 2-1 voorsprong weg. Olympique Lyon en Atalanta bleven in een onderling duel steken op 2-2. In groep F maakte Manuel Fernandes de snelste goal uit de Europa League-historie.

Groep E

Everton - Apollon Limassol 2-2

Na dik tien minuten kwam Apollon verrassend op voorsprong. Ashley Williams blunderde, waarna Adrian Sardinero in twee instantie de bal binnenliep. Apollon gaf de marge even makkelijk weg. Héctor Yuste keek niet waar zijn doelman stond bij een terugspeelbal, waarna Wayne Rooney er als de kippen bij was om 1-1 te maken. Everton begon daarna een stuk beter te voetballen en kreeg de nodige mogelijkeden. Doelman Bruno Vale was de Engelsen echter keer op keer de baas. In de tweede helft daalde het spelniveau van Everton aanzienlijk, maar de mannen van Ronald Koeman kwamen wel op voorsprong. Invaller Nikola Vlasic schoof de bal onder Vale door. Toch bleef Everton het lastig houden, zelfs toen Valentin Roberge na een opstootje rood kreeg. Want nog geen twee minuten later maakten de Cyprioten gelijk. Want uit een vrije trap werd de bal door Yuste goed verlengd tot achter Jordan Pickford. Dominic Calvert-Lewin kreeg nog een enorme kans op de 3-2, maar Vale redde en dus restte de ploeg van Koeman een striemend fluitconcert.

Olympique Lyon - Atalanta 1-1

Hoewel Lyon goed begon, was de beste kans in het eerste halfuur voor Atalanta. Kenny Tete liet zich te kijk zetten, waarna Hans Hateboer van dichtbij net naast kopte. Aan de andere kant was Tete zelf dreigend, zelf kopbal viel met een lobje op de lat. Uiteindelijk kwam de ploeg van Tete op voorsprong door een andere oud-Ajacied. Na goed voorbereidend werk van Nabil Fekir - die Marten de Roon doldraaide - werkte Bertrand Traoré in twee keer binnen. Atalanta reageerde in de tweede helft uitstekend. Alejandro Gómez schoot op snoeihard een (ontrecht gegeven) vrije trap tegen de touwen. Lyon ging op jacht naar de 2-1, waarbij Tete zich weer als goede kopper ontpopte. De rechtsback zag zijn kopbal uit de doelmond gehaald worden, waardoor de punteng gedeeld werden.

Groep F

Lokomotiv Moskou - Zlin 3-0

Lokomotiv Moskou begon geweldig, want in dik vijf minuten had Manuel Fernandes al twee keer gescoord. Eerst schoot hij raak vanaf elf meter en vervolgens tikte hij binnen op aangeven van Eder. Tien minuten later liet Fernandez razendsnel zijn hattrick aantekenen, al werd het schot nog wel van richting veranderd door een verdediger. Hij produceerde daarmee de snelste hattrick in de Europa League-historie. De thuisploeg leek het vervolgens wel mooi te vinden, terwijl Zlin niet bij machte was om Lokomotiv pijn te doen.

FC Sheriff Tiraspol - FC Kopenhagen 0-0

Tiraspol en Kopenhagen speelden in de vorige speelronde allebei ook al 0-0 gelijk en leek het prima te vinden om dat kunstje te herhalen in hun tweede wedstrijd. De Denen maakten nog de meeste aanspraak op de zege, maar buiten een aardige vrije trap van Peter Ankersen viel er niet veel spektakel te noteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen