Arsenal wint eenvoudig in 'onneembare vesting' van BATE

28 september 2017, 20:54

Arsenal lijkt zich zonder problemen te gaan plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Op bezoek bij BATE Borisov wonnen The Gunners ook hun tweede wedstrijd (2-4). De overwinning kwam verrassend makkelijk tot stand, zeker als je bedenkt dat de Wit-Russen al zeven Europese thuiswedstrijden niet meer verslagen waren.

Groep H

BATE Borisov - Arsenal 2-4

Theo Walcott goede combinatie de paal, waarna zijn rebound uit de doelmond gekopt werd. Toch was de openingstreffer er razendsnel en het was Walcott die het deed. Luke Wilshere en Olivier Giroud combineerden goed, waarna Walcott op de juiste plek stond om binnen te koppen. Mirko Ivanic volley net naast. Luttele minuten later viel aan de andere kant de 0-2. Walcott kreeg de bal van doelman zo in zijn voeten en drukte vervolgens koeltjes af. Niet veel later was het al beslist toen Rob Holding uit een hoekschop de bal binnenliep. Ivanic knap binnenkopte. Toch bleef Arsenal beter, paal Holding. Na de pauze werd het alsnog 1-4, toen Giroud vanaf elf meter mocht aanleggen. Daarna namen The Gunners gas terug met het oog op de Premier League, waardoor BATE terugkwam via Mikhail Gordeychuk, omdat er bij Arsenal slecht ingegrepen werd achterin.

FC Köln - Rode Ster Belgrado 0-1

Met Mitchell Donald als aanvoerder kwam Rode Ster Belgrado goed uit de startblokken. Richmond Boakye miste zijn eerste grote kans nog, maar schoot bij zijn tweede poging de bal heerlijk binnen vanaf een meter of twintig. Na de pauze moest Köln op jacht na de gelijkmaker en Milos Jojic was er al snel dichtbij, maar hij trof de paal. Bovendien presteerde hij het later in de tweede helft om het houtwerk op nagenoeg exact dezelfde plek te raken. Ook Leonardo Bittencourt vond de paal nog op zijn weg, waardoor Köln haar verdiende gelijkmaker niet zag vallen.

Groep G

Lugano - FC FSCB 1-2

Lugano kende een uitstekende start tegen FSCB. Mattia Botani schoot de bal na een klein kwartier heerlijk binnen. Vervolgens lieten de Zwitsers de teugels vieren en dat brak ze na rust op. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten scoorden Constantin Budescu en Junior Morais voor de Roemenen, die zo hun tweede overwinning in de groepsfase boekten.

Viktoria Plzen - Hapoel Beer Sheva 3-1

Viktoria Plzen begon goed en raakte al na een paar minuten de paal via Radim Reznik. Uiteindelijk zette Milan Petrzela de Tjschen op voorsprong. Lang bleef dat zo, maar halverwege de tweede helft maakte Anthony Nwakaeme gelijk. Jan Kopic volleerde de thuisploeg niet veel later alsnog weer op voorsprong, iets waar Hapoel Beer Sheva ditmaal geen antwoord op had. Sterker nog, in de slotfase kopte invaller Marek Bakos al vallend binnen.