Lazio moeizaam langs Zulte, Zenit overtuigt andermaal

Lazio moeizaam langs Zulte, Zenit overtuigt andermaal

28 september 2017 – In de groep van Vitesse heeft SS Lazio uitstekende zaken gedaan door thuis met 2-0 te winnen van Zulte Waregem. In poule L was Zenit Sint-Petersburg met 3-1 te sterk voor Real Sociedad, terwijl Rosenborg tegen Vadur liet zien waarom het Ajax wist uit te schakelen (3-0).

Groep K

SS Lazio - Zulte Waregem 2-0
In een troosteloos leeg olympisch stadion kwam Lazio na een dik kwartier op voorsprong. Een voorzet werd bij de tweede paal met het hoofd teruggelegd door Adam Marusic, waarna Felipe Caicedo er als de kippen bij was op de score te openen. Lazio was veel sterker, maar had moeite met het benutten van de kansen. Ook Caicedo lukte het niet nogmaals. Zelfs niet toen een hoekschop doorschoot, maar hij vanaf een paar meter recht tegen doelman Nicola Leali aanschoot. Hierdoor was het toch billenknijpen voor Lazio elke keer dat Zulte in de aanval trok via bijvoorbeeld Aaron Leya Iseka en Peter Olayinka. Thomas Strakosha toonde zich steeds een sta in de weg. Uiteindelijk werd het toch 2-0, dankzij uiteraard Ciro Immobile.  

Groep L

Zenit Sint-Petersburg - Real Sociedad 3-1
Zenit hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om op voorsprong te komen. Emiliano Rigoni kreeg de bal zo in de voeten geschoven door een tegenstander en schoot vanaf achttien meter raak. Ook bij de tweede Russische goal zag Sociedad er slecht uit en dit keer was het vooral doelman Geronimo Rulli. De keeper sprong buitn zijn strafschopgebied onder de bal door, waarna Aleksandr Kokorin het speeltuig in het verlaten doel kon schieten. Sebastian Driussi was al snel dicht bij de 3-0, maar hij trof de lat met een kopbal. Kort daarop deed Sociedad wat terug met Diego Llorente, die binnenkopte uit een vrije trap. Zenit bleef ondanks de tegentreffer de bovenliggende partij en uiteindelijk kopte Kokorin uit een voorzet van Branislav Ivanovic op heerlijke wijze de 3-1 binnen. 


Rosenborg - Vardar Skopje 3-1
Varar begon heel goed en raakte via Dejan Blazevski paal met een schot vanaf vanaf twintig meter. Daarmee hadden de Macedoniërs hun kansen direct opgebruikt en nam Rosenborg de overhand. Niklas Bendtner werd uiteindelijk neergelegd en en schoot vervolgens zelf de strafschop binnen. Het was vervolgens wachten op de 2-0 en die kwam van de voet van Anders Konradsen, die de bal heerlijk in de verre hoek krulde. Niet veel later stal Bendtner de show met een fraai hakje, waarna Vegar Eggen Hedenstad raak schoot. Vardar deed nog wel wat terug in de blessuretijd via Juan Felipe. Met een heerlijk stiftje redde hij op fraaie wijze de eer. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020