AS Roma wint dankzij bliksemstart in Bakoe van Qarabag

27 september 2017, 19:50

AS Roma heeft in de Champions League gedaan wat het moest doen. Op bezoek bij Qarabag FK wonnen de Italianen met 1-2 van de kampioen van Azerbeidzjan, al was de score enigszins aan de lage kant. De club is in ieder geval de koploper in groep C in afwachting van de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Chelsea.

Ondanks dat een paar vaste waarden - waaronder Kevin Strootman - op de bank mochten plaatsnemen, ging AS Roma uitstekend van start. Eerst kopte Kostas Manolas al vallend een volley van Lorenzo Pellegrini die voorlangs leek te vliegen binnen. De thuisploeg kwam wel een paar keer dreigend in de buurt van het vijandelijke doelgebied, maar Edin Dzeko tilde de score al snel naar 0-2. Hij controleerde een pass van Stephan El Shaarawy uitstekend met de borst en schoot uitstekend binnen.

Qarabag had haar vorige wedstrijd met 6-0 verloren van Chelsea en wilde zich dit keer in ieder geval laten gelden met een treffer. Dat lukte na een halfuur via Pedro Henrique, die wel heel slecht werd opgevangen door de Italiaanse verdediger en vervolgens de bal tegen de touwen vuurde. De eerste goal van de club in de Champions League-historie opende echter geen nieuw vat aan inspiratie, want de beste kansen waren vervolgens voor de bezoekers via El Shaarawy en een vrije trap van Aleksandar Kolarov.

In de tweede helft had Roma het toch aardig lastig met de gastheren, al kregen die nooit echt grote kansen. De beste mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers via Bruno Peres, maar Ibrahim Sehic zorgde ervoor dat zijn ploeg in de wedstrijd bleef. Dat betaalde zich in de slotfase - toen Strootman al was ingevallen - bijna uit, toen Dino Ndlovu naastkopte. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen