De Leeuw en Kappelhof in MLS: "Andere rol dan in Nederland"

28 september 2017, 14:29

Voormalig FC Groningen-spelers Michael de Leeuw en Johan Kappelhof maken zich met Chicago Fire op voor de play-offs van de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). In de weg daar naartoe had De Leeuw meer van zichzelf verwacht. Ploeggenoot Kappelhof heeft op persoonlijk vlak een goed seizoen achter de rug.

De Leeuw scoorde tot op heden drie doelputen en gaf zes assists. Met name qua productie is hij minder tevreden. "Ik speel hier in een andere rol dan in Nederland, waar ik meer een echte goalgetter was", vertelt de oud-speler van Groningen aan FCUpdate.nl. "Ik kom minder vaak in de zestien, waardoor ik automatisch ook minder vaak in scoringspositie kom. Gelukkig speel ik wel veel en is de trainer tevreden over me."

Play-offs

De Nederanders in Amerikaanse dienst gaan in de play-offs naar  Belgisch model strijden om de algehele MLS-titel. Chicago Fire, waar ook de langdurig geblesseerde John Goosens en wereldkampioen Bastian Schweinsteiger onder contract staan, plaatste zich woensdagnacht definitief dankzij een 1-4 zege bij San José Earthquakes.

De play-offs gaan op 25 oktober van start en Chicago neemt het, als de huidige stand gehandhaafd blijft, in de eerste ronde op tegen Columbus Crew.

Door: Daan ten Berge

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen