PSG versus Bayern München: wie heeft de beste spelers?

27 september 2017, 14:31   Bijgewerkt: 28 september 2017, 00:29

Voor de neutrale voetballiefhebber staat er woensdagavond een geweldig affiche op het programma in de Champions League. Paris Saint-Germain, dat hoogstwaarschijnlijk aan zal treden met de miljoenenvoorhoede, kruist de degens met Bayern München. Een ontmoeting die op voorhand finalewaardig lijkt te zijn. FCUpdate.nl blikt vooruit, door de vermoedelijke basisopstellingen van beide ploegen tegen elkaar af te wegen.

Een kanttekening bij dit stuk: los van het feit dat het teamaspect niet meegerekend is, is het uiteraard nog niet helemaal zeker met welke elf namen coaches Unai Emery en Carlo Ancelotti op de proppen komen. Bij Paris Saint-Germain is Javier Pastore door een blessure afwezig, achter de naam van Angel Di Maria staat nog een vraagteken. Hatem Ben Arfa is buiten de selectie gelaten. De Fransman haalde nog wel het nieuws omdat hij op de training ploeggenoot Neymar een voetblessure zou hebben toegebracht. Desondanks is de Braziliaanse ster fit genoeg om te starten in het Parc de Princes.

Bij Bayern München zijn er enkele vraagtekens. David Alaba en Thiago Alcantara trainden maandag volledig mee met de ploeg en zijn meegereisd naar Parijs, maar gelden nog wel als twijfelgevallen voor de basiself. Manuel Neuer en Juan Bernat zitten voor langere tijd in de lappenmand en moeten zodoende verstek laten gaan.

Vermoedelijke opstellingen

Paris Saint-Germain: Areola; Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa; Verratti, Thiago Motta, Rabiot; Mbappé, Cavani, Neymar.

Bayern München: Ulreich; Kimmich, Hummels, Boateng, Rafinha; Thiago, Vidal, James; Robben, Ribéry, Lewandowski.

Alphonse Areola versus Sven Ulreich

PSG 1-0 Bayern

Dani Alves versus Joshua Kimmich

Vrijwel geruisloos heeft Joshua Kimmich bij Bayern München de plaats ingenomen van de gestopte Philipp Lahm. Knap van het jeugdproduct van RB Leipzig, aangezien zijn voorganger een pittige erfenis had achtergelaten. In de laatste zeven duels leverde de 22-jarige verdediger al vier assists af. Toch moet hij het in onze ogen nog afleggen tegen de twaalf jaar oudere Dani Alves. De Braziliaan behoort al jaren tot de beste rechtsbacks ter wereld en staat zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje. Alves speelt al sinds 2008 jaarlijks in de Champions League, het toernooi dat hij driemaal won, en kent het klappen van de zweep.

PSG 2-0 Bayern

Marquinhos versus Mats Hummels

PSG 2-1 Bayern

Thiago Silva versus Jerome Boateng

Mits fit behoort Jerome Boateng absoluut tot de beste centrumverdedigers van de wereld. De speler van Bayern München is fysiek sterk, goed aan de bal en meester in het uitschakelen van een spits. Groot minpunt van de Duitser is echter dat hij vaak met fysieke malheur kampt. Tot dusver speelde hij in alle competities slechts 165 minuten, terwijl Thiago Silva er al 496 in de benen heeft. De Braziliaan van PSG lijkt het verdedigen tot kunst te hebben verheven en staat er altijd. De verdediger kwam in de afgelopen vier seizoenen altijd tot meer dan 26 competitieduels. Boateng redt dat niet. Vorig seizoen speelde hij slechts dertien wedstrijden, het seizoen daarvoor negentien. We kiezen dan ook voor Thiago Silva: een verdediger op wie een coach altijd kan rekenen.

PSG 3-1 Bayern

Layvin Kurzawa versus Rafinha

Als David Alaba fit was geweest, dan had dit punt zeer waarschijnlijk naar Bayern München gegaan. Nu valt onze keuze op Layvin Kurzawa, de linksachter van de Parijzenaars. De 25-jarige verdediger stapte in 2015 voor 25 miljoen euro over AS Monaco en zat in de eerste twee seizoenen geregeld op de bank, maar dit seizoen is hij de onbetwiste eerste keus op de linksbackpositie. In het eerste CL-duel van PSG gaf hij een assist, terwijl hij in de Ligue 1 eenmaal gescoord heeft. De lichtvoetige Kurzawa is snel, heeft een enorm loopvermogen en kan omschreven worden als een moderne linksback. De tien centimeter kleinere Rafinha kan zowel op de linker- als rechterkant uit de voeten, maar is er in zijn zes jaren in München nooit in geslaagd een onbetwiste basisspeler te worden. Kurzawa krijgt hier dan ook de voorkeur.

PSG 4-1 Bayern

Marco Verratti versus Thiago Alcantara

PSG 4,5 – Bayern 1,5

Thiago Motta versus Arturo Vidal

Naast Verratti en Thiago staan twee andere types in de middenlinies bij PSG en Bayern, namelijk Thiago Motta en Arturo Vidal. Met al zijn ervaring vormt Motta het cement tussen de stenen in de miljoenenformatie van PSG. De 35-jarige routinier leest het spel uitstekend en houdt de balans in de ploeg in de gaten. De laatste vier seizoenen was de in Brazilië geboren Italiaan een vaste waarde in de ploeg. Technische hoogstandjes hoeven we van Motta niet te verwachten, maar toch zet Emery zijn naam als eerste op het wedstrijdformulier. Vidal is bij Bayern met zijn power en agressie een vaste schakel in het team. Vidal is enigszins vergelijkbaar met Motta, maar heeft aanvallend iets meer te bieden. De Chileen scoorde vorig seizoen liefst drie keer in de Champions League en is altijd goed voor meer dan vier competitiegoals per seizoen. Waar Motta meer voor de verdediging speelt, is Vidal meer een diepgaande middenvelder. Mede daardoor kiezen we voor Vidal.

PSG 4,5 – Bayern 2,5

Adrien Rabiot versus James Rodriguez

PSG 4,5 – Bayern 3,5

Kylian Mbappé versus Arjen Robben

Maar liefst 180 miljoen euro had Paris Saint-Germain over voor Kylian Mbappé, al is dit bedrag wel verwikkeld in een speciale constructie. De achttienjarige aanvaller is als een komeet omhoog geschoten sinds zijn debuut op zestienjarige leeftijd bij AS Monaco. De aanvaller is met twee goals in vier duels niet slecht begonnen aan zijn periode in Parijs, al moet gezegd dat hij op de rechterkant geposteerd staat in plaats van in de spits. Zodoende is het nog even wennen voor de aanvaller, die net als Edinson Cavani ooit tijdens het bewind van Zlatan Ibrahimovic lijkt te moeten wachten op een kans in het centrum. Daarom kiezen wij hier voor Arjen Robben. De buitenspeler van Bayern is een echte specialist op de rechtsbuitenpositie. Mits fit is er in onze ogen geen betere rechtsbuiten aan te wijzen dan de Nederlander.

PSG 4,5 – Bayern 4,5

Edinson Cavani versus Robert Lewandowski

PSG 5 – Bayern 5

Neymar versus Franck Ribéry

De kwaliteiten van Franck Ribéry staan buiten kijf: de Fransman draait al jaren mee in de wereldtop en komt, als hij fit is, altijd aan zijn speelminuten bij Bayern München. Toch kan hij niet op tegen Neymar. De Braziliaanse balvirtuoos is de laatste jaren bezig zijn naam te vestigen in de mondiale top, terwijl bij Ribéry zijn hoogtijdagen al enigszins verleden tijd zijn. In de voorgaande drie seizoenen was de Bayern-speler goed voor een totaal van twaalf competitiegoals. Ter vergelijking: Neymar maakte er in hetzelfde tijdsbestek 59. Ook dit seizoen staat de teller bij Neymar in Franse dienst al op vijf goals in zeven duels, Ribéry heeft er slechts één bekergoaltje in liggen. Daarnaast gaat er van de Braziliaan simpelweg meer dreiging uit dan van de Fransman.

PSG 6-5 Bayern

De uitslag: 6-5 voor Paris Saint-Germain

PSG tegen Bayern begint woensdagavond om 20.45 uur.

Door: Remco Jacobi [photo,103179,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen