Blind: "Op iemand als Advocaat kun je niet boos blijven"

27 september 2017, 08:01

Danny Blind vond het plotselinge vertrek van Dick Advocaat als zijn assistent bij het Nederlands elftal een enorme domper. Met pijn en moeite had de toenmalige bondscoach hem binnengehaald. Maar lang kon Blind niet boos blijven op de Kleine Generaal, toen die koos voor Fenerbahçe.

"Natuurlijk was ik zwaar teleurgesteld toen Dick opstapte als assistent bij Oranje", zegt Blind in het Algemeen Dagblad. "Ik had bij de KNVB echt moeten knokken om hem binnen te kunnen halen. Hij zag zijn rol zitten en hij zag zichzelf niet meer aan het roer staan van een grote club in het buitenland."

Blind vervolgt: "Maar goed, het verhaal is bekend. Die teleurstelling was groot, maar op iemand als Advocaat kun je simpelweg niet boos blijven. Dat heeft twee redenen: hij neemt zijn beslissingen vanuit zijn hart en het is gewoon een geweldige vent. Een echt voetbaldier, dat altijd voor zijn sport heeft geleefd."

De oud-bondscoach komt aan het woord over Advocaat, omdat de huidige bonscoach vandaag (woensdag) zeventig jaar is geworden. "Zeventig jaar is een felicitatie waard. Of Dick na Oranje zal stoppen? Dat bepaalt hij zelf, maar hij is fit en scherp. Stoppen is geen noodzaak, lijkt mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen