Van Bronckhorst baalt van individuele fouten Feyenoord

26 september 2017, 23:50

Giovanni van Bronckhorst oordeelde na afloop van de 3-1 nederlaag tegen Napoli dat het vooral individuele fouten waren die Feyenoord de das om hebben gedaan in Italië. Desondanks was het volgens de trainer niet alleen maar negatief en vielen er ook positieve punten te noteren.

Bij de openingstreffer kon Napoli profiteren van balverlies van Jens Toornstra terwijl het bij de tweede Italiaanse treffer Kevin Diks was die de fout in ging. "Je doet jezelf zo tekort. In dit soort topwedstrijden kun je dit soort fouten niet maken. Dat zag je tegen Manchester City en PSV ook al", reageerde Van Bronckhorst na afloop tegenover Veronica. "Na de 2-0 knokken we ons terug in de wedstrijd en krijg je met de penalty een goede kans om de aansluitingstreffer te maken."

De 2-1 kwam er echter niet omdat Toornstra vanaf elf meter niet wist te scoren. Kort daarna werd het wel 3-0 voor Napoli. "Dat zijn dure missers", oordelde Van Bronckhorst, die ook positieve punten zag. "Ik sta nu met een ander gevoel dan tegen City. We bleven lang in de wedstrijd en waren niet de mindere ploeg. We waren goed aan de bal en hadden meer balbezit dan Napoli. Maar zij vonden elkaar wel makkelijker en kwamen daardoor op voorsprong. Het is zuur dat je door individuele fouten achter komt en een strafschop mist."

De trainer kreeg ook slecht nieuws over Jan-Arie van der Heijden. De verdediger haakte tijdens de warming-up geblesseerd af. "Ik denk dat het vrij ernstig is. Bij de laatste sprint kreeg hij last van zijn kuit. Het is tekenend voor de situatie waarin we zitten. Het zit ons niet mee", aldus Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen