Idrissi en Bacuna: "Vol stadion doet wat met een speler"

26 september 2017, 09:23

Voor FC Groningen draaide het zondag om klantenbinding en drie punten. Na een week die in het teken stond van het filmpje van Arjen Robben, de druk op trainer Ernest Faber en de bekerwinst op Hercules, slaagde de club in het eigen stadion voor een tussentijds examen tegen FC Twente. Aan de hand van jeugdexponenten Oussama Idrissi en Juninho Bacuna werd er gewonnen van de Tukkers. Het duo is verheugd met de winst én de toenemende toeschouwersaantallen. 

"Filmpjes voor ons ook motiverend"

Volgens Oussama Idrissi hebben de filmpjes van de clubiconen ook de spelers bereikt. "We hebben het allemaal meegekregen en we hebben gezien dat er meer fans kwamen", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Het is altijd goed als clubiconen als Robben dit doen, dat is mooi. Het is voor ons ook motiverend en daardoor wisten we dat we het nu echt moesten laten zien", zegt Idrissi, die onderstreept dat het enthousiasme onder de fans de laatste periode afnam. "Voorheen zat het hier altijd vol en was er altijd een goede sfeer. Dat was de laatste tijd wat minder en dat was misschien wel terecht, al is het niet aan mij om dat te zeggen. Nu zie je dat het stadion vol is en dat doet toch wat met een speler. Misschien dat we hierdoor makkelijker konden winnen."

"Moeilijke periode achter de rug"

Het spel van Groningen was zondag nog niet perfect, het eindresultaat wel. En dat telt in deze fase, vindt Bacuna. "Zeker. Het is heel belangrijk. We hebben een moeilijke periode achter de rug en deze winst was echt nodig. Zeker ook met het gevoel naar de supporters toe. Wij willen voor hen vechten en zij willen er voor ons staan", zegt de middenvelder, die zondag voor de vijfde keer dit seizoen in de basis startte.

"Faber is gewoon een goede trainer"

De driepunter is ook voor Ernest Faber goed nieuws. De coach kwam door de matige seizoensstart onder druk te staan, maar zal door de stijging op de ranglijst nu wat lucht hebben. Bacuna spreekt zich uit voor zijn coach. "Het is gewoon een goede trainer. Vorig seizoen wonnen we ook weinig in het begin en toen bleef Faber ook. Iedereen heeft nog steeds vertrouwen in de trainer en je ziet dat we kunnen winnen. Dit moeten we doortrekken naar de volgende wedstrijd", zegt Bacuna, die positief afsluit. "Als we deze lijn doortrekken dan komt het zeker goed met FC Groningen."

Door: Remco Jacobi [photo,109062,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen