Interview Brondeel: "Staan achter Hake en de rest is bullshit"

25 september 2017, 09:03

Voor het eerst dit seizoen hield Jorn Brondeel vorige week tegen FC Utrecht (4-0) de nul bij FC Twente, maar zondag tegen FC Groningen stapte de doelman van de Tukkers weer met een nederlaag van het veld. De vijfde verliespartij in zes competitieduels heeft er behoorlijk ingehakt bij de rood-witte formatie uit Enschede, maar de Belgische keeper blijft strijdbaar. "We moeten niet opgeven en vol doorgaan."

Twente-selectie steunt Hake

Die druk zal na de nederlaag in Groningen, een andere ploeg in crisis, alleen maar toenemen in Enschede. Hoewel Brondeel bezig is aan zijn eerste maanden bij Twente, beseft hij dat de ploeg ondermaats presteert. "Vorig weekend en deze week hadden we een goed gevoel. Dan hoop je dat je die serie met een positief gevoel kan afsluiten, maar dat is niet gebeurd. Het is nu weer slikken en doorgaan."

Goede optredens na 'kloteperiode'

Brondeel, die afgelopen zomer werd weggeplukt bij NAC Breda, vindt dat met name vervelend voor de meegereisde fans van Twente. "Je gunt het die mensen enorm", baalt de Belgische sluitpost. "Ik krijg er nog kippenvel van als ik terugdenk wat er gebeurde na de wedstrijd. Ze applaudisseerden terwijl we dat eigenlijk niet verdienden. We halen geen resultaat en dan doe je niets terug voor de fans. Dat is heel zuur. Zij moeten een eind rijden en staan hier in een vol uitvak. Dat is teleurstellend."

De 24-jarige keeper is sinds zijn entree in Enschede de vaste eerste keeper van Twente. Hij speelde alle zeven officiële duels en miste nog geen minuut. "Het was even wennen en aanpassen in het begin. Het is een stap hogerop, maar dat zijn uiteindelijk allemaal randzaken. Het draait om wat je op het veld doet. Ik moet de ballen pakken en ik probeer ook los van de ploeg mijn taken te doen en er op de momenten te staan dat het nodig is", zegt Brondeel, die weet dat zijn team een lastige periode doormaakt. "Binnen de groep heb ik niet het gevoel dat het vertrouwen weggaat, maar je voelt wel dat het lekker is om na Utrecht een beetje adem te hebben. Het zorgt voor rust", zegt de Belg, die in zijn zeven duels (inclusief beker) negen goals moest incasseren.

"Veel werk aan de winkel"

Twente krijgt vrijdag de kans op eerherstel, als streekgenoot Heracles Almelo de Grolsch Veste betreedt. Een betere gelegenheid op revanche is er volgens Brondeel niet. "Dat is een mooie pot. We moeten dit even verwerken en dan is er niets mooier dan vrijdag te winnen", zegt hij strijdbaar. "We moeten nu niet opgeven en vol doorgaan. We kunnen de kopjes niet laten hangen en we moeten zorgen dat we omhoog komen. Dat is het enige doel voor mij nu en daar gaan we vol voor."

Door: Remco Jacobi [photo,108060,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen