Excelsior boekt knappe overwinning bij AZ

24 september 2017, 18:41

Excelsior heeft zondag een verrassende zege geboekt in Alkmaar. Na een flitsende openingsfase stond al snel een 0-2 voorsprong op het scorebord, en deze werd de rest van de wedstrijd met man en macht verdedigd door de spelers van Mitchell van der Gaag. Het lukte de Kralingers om de nul te houden en de overwinning over de streep te trekken. Een zware domper voor AZ, dat bij winst medekoploper had kunnen worden.

In de negende minuut maakte Vlaar opzichtig een overtreding op Kevin Vermeulen, en ging de bal opnieuw op de stip. Bruins legde weer aan vanaf elf meter, en schoof nu rustig in de andere hoek. In de elfde minuut kwam AZ voor het eerst tot een aanval, maar Excelsior-keeper Ögmundur Kristinsson werd niet getest. Aan de andere kant voorkwam Svensson op de doellijn een derde treffer van Excelsior, toen Jurgen Mattheij uit een corner hard richting de goal kopte.

John van den Brom zal vast en zeker een donderspeech gegeven hebben, en bracht ook twee nieuwe spelers in de ploeg. Fred Friday en Jeremy Helmer moesten AZ van een nieuw elan voorzien, en met deze verse krachten zocht AZ de aanval. Dit leverde bijna gelijk de aansluitingstreffer op, maar Kristinsson had twee dito reddingen in huis en Wout Weghorst schoot op de lat. AZ bleef gas geven, maar kwam uit open spel amper tot kansen.

Ook de karrenvrachten aan hoekschoppen en vrije trappen leverden zelden hachelijke situaties op voor het doel van Excelsior. Marko Vejinovic schoot in de 82ste minuut nog een vrije trap op de paal, en dus zat het de club uit de kaasstad ook niet mee. De kleinste club uit de Eredivisie hield knap stand, en hield zodoende AZ van de koppositie af.

[photo,109049,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen